Заступник міністра фінансів США приїде до Києва, щоб обговорити посилення санкцій проти РФ - Reuters

Заступник міністра фінансів США приїде до Києва, щоб обговорити посилення санкцій проти РФ - Reuters

Укрінформ
Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо відвідає Київ у середу для переговорів з міністром фінансів України Сергієм Марченком та іншими урядовцями щодо майбутніх планів стосовно посилення санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на неназваного чиновника Мінфіну США, передає Укрінформ. 

За словами американського чиновника, Адейемо зустрінеться із Марченком, помічниками Президента Володимира Зеленського, законодавцями, вченими та групами громадянського суспільства перед важливою промовою про плани США щодо подальшої деградації російського військово-промислового комплексу, яка має бути виголошена в Берліні 30 травня.

«Ми продовжуємо робити дії, щоб підірвати військову машину Росії і перекрити канали для ухилення, у тому числі ввівши санкції щодо майже 300 фізичних та юридичних осіб лише цього місяця», - заявив представник Мінфіну США на умовах анонімності.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Вашингтон запровадив санкції щодо понад 4000 фізичних та юридичних осіб з метою притягнення Росії до відповідальності, включаючи 80% російського банківського сектора.

Читайте також: У Конгресі США закликали Байдена розпочати процес конфіскації активів Росії

Вашингтон та його союзники також були стурбовані значною підтримкою у вигляді товарів подвійного призначення, які Китай постачав на російську оборонно-промислову базу, і продовжуватимуть отримувати їх безпосередньо з Китаєм, додав чиновник.

За його словами, Адейемо обговорить зусилля лідерів G7 щодо розблокування російських активів вартістю близько 300 млрд дол., заморожених Заходом після початку війни, що дасть Україні доступ до більшого фінансування у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Співрозмовник Reuters зазначив, що міністри фінансів країн Групи семи в суботу досягли значного прогресу в переговорах про те, як використовувати майбутні доходи від цих російських активів для збільшення фінансування України, але не повідомив подробиць.

США підштовхують своїх партнерів щодо G7 - Японії, Німеччини, Франції, Великої Британії, Італії та Канади - підтримати кредит, який міг би надати Києву 50 млрд доларів у найближчому майбутньому. За словами чиновників, замість повної конфіскації активів такий кредит буде забезпечено за рахунок майбутніх процентних доходів за активами протягом певного періоду часу.

Читайте також: У ЄС офіційно оголосили про новий режим санкцій за порушення прав людини в Росії

Чиновник Мінфіну США зазначив, що Адейемо також обговорить зусилля України щодо боротьби з корупцією та наголосить на зусиллях США, спрямованих на те, щоб допомогти Україні продовжувати залучати приватні інвестиції, у тому числі через збільшення фінансування державного сектору.

Як повідомляв Укрінформ, за даними видання Financial Times, міністри фінансів G7 підтримали ідею надання кредиту Україні під гарантії прибутків від заморожених російських активів, аби забезпечити фінансування Києва після 2024 року.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-