Координаційна рада з реформ держуправління обговорила оплату праці держслужбовців на наступний рік

Координаційна рада з реформ держуправління обговорила оплату праці держслужбовців на наступний рік

Укрінформ
У Києві відбулася Координаційна рада з питань реформи державного управління, де обговорили питання оплати праці держслужбовців на наступний рік.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо протягом дуже короткого терміну - я думаю, що в нас залишилось буквально два-три місяці - вирішити історію з оплатою праці на наступний рік. Водночас ми готові працювати над оптимізацією структури державного управління, щоб там не було зайвих вакансій», - зазначив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов зазначив, що на засіданні відбулася презентація новел, що стосується зміни структури міністерств та реформи оплати праці.

«Ми проговорили надважливі питання, зокрема типову структуру міністерств та оптимізацію робочих процесів. Це наш перший крок. Надалі ми маємо це презентувати ще на політичному рівні, вже потім перейдемо до практичного опрацювання новел», - сказав він.

Заступник державного секретаря Кабінету міністрів Олег Войтович нагадав, що реформа оплати праці, яка триває, ґрунтується на запровадженні грейдів та класифікації посад. Саме це є основою ефективного управління персоналом і перетворення держави на відкритого та конкурентного роботодавця.

Войтович представив модель організації структури міністерств. Зокрема, він запропонував сконцентрувати в одному базовому структурному підрозділі - директораті - функції з формування і реалізації політики певного міністерства.

Зі свого боку радниця міністра Кабінету міністрів Тетяна Гостєва поінформувала про виконання у 2023 році Комунікаційного плану реформи державного управління. Зокрема, реформа державного управління у зазначений період згадувалася у медіапросторі 670 разів, найбільш актуальними були питання реформування оплати праці.

Читайте також: Україна звертатиметься до партнерів для збільшення фінансування підтримки держслужби - Корнієнко

Як повідомляв Укрінформ, у Національному агентстві з питань державної служби (НАДС) відбулася презентація посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі та порівняльний аналіз».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-