Туреччину можуть вилучити із «сірого списку» фінансового наглядового органу FATF - Bloomberg

Туреччину можуть вилучити із «сірого списку» фінансового наглядового органу FATF - Bloomberg

Укрінформ
Туреччина найближчим часом може бути виключена із «сірого списку» Світової організації боротьби з фінансовими злочинами (Financial Action Task Force - FATF). 

Рішення по цьому питанню буде прийняте в кінці червня, повідомляє Bloomberg.

“Туреччину планують виключити зі списку юрисдикцій, які перебувають під посиленим моніторингом, що стане потенційним поштовхом для однієї з найбільших економік Близького Сходу після її зусиль по приборканню незаконних грошових потоків”, - повідомили виданню джерела, обізнані з цим питанням.

Позитивне рішення може бути прийняте в останній день пленарного засідання FATF у Сінгапурі 28 червня

Зазначається, що наразі остаточне рішення з цього питання ще не прийняте, оскільки деякі члени FATF досі негативно ставляться до виключення Туреччини з “сірого списку”.

Вказується, що турецький уряд співпрацював із США, щоб заморозити активи терористів, і цього місяця запропонував законопроект, що регулює криптовалютні платформи, щоб допомогти виконати останню невиконану рекомендацію FATF щодо «нових технологій».

Читайте також: Туреччина почала серійне виробництво власного танка Altay

Туреччина була додана до «сірого списку» FATF 21 жовтня 2021 року. Причиною стала недостатня ефективність боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Також Туреччина стала об'єктом пильної уваги з боку країн Заходу після того, як у Туреччину після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну приїхало багато заможних громадян Росії.

Як повідомляв Укрінформ, громадяни Росії, які приїхали в Туреччину після початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, покидають країну через неможливість отримання дозволів на проживання та фінансові проблеми, зокрема, із банківськими послугами через санкції.На початку цього року Туреччина припинила грошові перекази з Росії.

 Фото: unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-