Міністри фінансів Єврогрупи підтвердили підтримку України напередодні саміту G7

Міністри фінансів Єврогрупи підтвердили підтримку України напередодні саміту G7

Укрінформ
Міністри фінансів країн Єврогрупи провели сьогодні віртуальну зустріч напередодні саміту G7 та підтвердили готовність надалі надавати Україні фінансову допомогу, зокрема, за рахунок надходжень від заморожених в ЄС фінансових активів Росії.

Як передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Європейської ради, про це за підсумками зустрічі заявив президент Єврогрупи, міністр державних витрат і реформ Ірландії Пасхал Донохью.

«Ми підтвердили нашу непохитну підтримку для України та залишаємося рішучими у тому, щоб допомогти Україні відповісти на її фінансові потреби. Учасники зустрічі нагадали про прийняте минулого місяця одноголосне рішення всіх країн-членів ЄС спрямувати на користь України надзвичайні надходження, що згенеровані від заблокованих російських активів в Європі. Обговорення серед міністрів продемонструвало вдячність у зв’язку із конструктивним залученням з партнерами по G7 у цьому зв’язку, та повну підтримку його продовження», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США готові надати Україні кредит на $50 мільярдів, але є умова - FT

Як зазначається, міністри країн Єврогрупи під час цієї віртуальної зустрічі були проінформовані про підсумки обговорення на рівні міністрів фінансів G7 та керівників Центробанку, що відбулося в італійському місті Стреза напередодні саміту за участю лідерів «Групи семи».

Як повідомлялося, саміт G7 відбудеться 13-15 червня в італійському регіоні Апулія.

Італія прийняла головування в G7 з 1 січня 2024 року та виконуватиме цю місію до 31 грудня поточного року. Головна увага Італійського головування зосереджена на захисті міжнародної системи, що основана на правилах, зокрема, в контексті протидії загарбницької війни Росії проти України, оскільки ця агресія підриває норми міжнародного права, посилює нестабільність та спричиняє багаточисельні кризи по усьому світу. 

Фото: consilium.europa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-