Укренерго планує з ЄБРР нові проєкти для посилення енергосистеми

Укренерго планує з ЄБРР нові проєкти для посилення енергосистеми

Фото
Укрінформ
НЕК «Укренерго» спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглянули нові проєкти, які будуть спрямовані на посилення захисту високовольтних підстанцій та стабільної роботи української енергосистеми.

Про це йшлося під час зустрічі голови правління Укренерго Володимира Кудрицького з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо та віцепрезидентом ЄБРР Маттео Патроне, повідомляє Укрінформ з посиланням на НЕК.

«Ми дуже вдячні ЄБРР за ефективне співробітництво. Завдяки постійній підтримці ЄБРР нам, зокрема, також вдалося забезпечити готовність магістральної мережі транспортувати електрику по країні взимку 2023-2024 років», - сказав Кудрицький.

За час повномасштабної війни ЄБРР зробив вагомий внесок у посилення енергетичної безпеки України у майже 670 млн євро. Ці гроші Укренерго отримало як кредити, перепрофільовані займи та гранти на відновлення та захист високовольтної мережі від російських ударів, підтримку ліквідності ринку електроенергії, модернізацію та реконструкцію підстанцій.

Читайте також: Кабмін схвалив угоду про кредит від KfW для відновлення системи передачі електрики

Як повідомляв Укрінформ, фінансова допомога ЄБРР з початку повномасштабного вторгнення склала майже 4 млрд євро.

Цього тижня голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов та президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо обговорили можливість залучення фінансування для проєктів Групи Нафтогаз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-