Шмигаль окреслив пріоритети в межах роботи координаційної платформи донорів

Шмигаль окреслив пріоритети в межах роботи координаційної платформи донорів

Укрінформ
Прогнозоване та послідовне бюджетне забезпечення, а також відбудова енергетики є головними пріоритетами в межах роботи Багатосторонньої координаційної платформи донорів для України.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Фейсбуці за підсумками десятої зустрічі платформи, передає Укрінформ.

"Ключовий акцент — це енергетичний сектор. Наш уряд визначив 4 ключових завдання, аби впоратися з цим викликом: наявність достатньої кількості систем ППО, які прикривають наші міста, нашу енергетику та економіку, швидка відбудова та ремонт пошкоджених станцій та обладнання, децентралізація енергосистеми, фінансування заходів з енергоефективності", - написав Шмигаль.

Крім того, Прем’єр-міністр повідомив партнерам і про Матрицю реформ, яку уряд ухвалив минулого тижня. За словами Шмигаля, цей унікальний інструмент допоможе систематизувати всі реформи та умови, перевіряти стан їх виконання, пріоритезувати реформи залежно від їх впливу на економіку та відновлення.

Читайте також: У Берліні обговорили міжнародне співробітництво з Україною в енергетичній галузі

"Дякую всім членам Платформи за відданість нашим спільним цілям, ефективну координацію і готовність підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Багатостороння донорська координаційна платформа є основою для координації міжнародної допомоги для України. Створили її у січні минулого року.

За словами президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, донорська платформа допоможе Україні просувати реформи на шляху до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-