Україна потребує до $30 мільярдів щорічних інвестицій у наступні десять років - Шмигаль

Україна потребує до $30 мільярдів щорічних інвестицій у наступні десять років - Шмигаль

Укрінформ
Упродовж наступних 10 років Україні необхідно від 10 до 30 млрд доларів щорічних інвестицій від партнерів.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Багатосторонньої координаційної платформи донорів у межах Конференції відновлення в Берліні, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави уряду. 

"Підкреслив важливість чітко окреслити завдання та пріоритети для роботи платформи. Найперше — це фінансова стабільність України. Для нас важливо, аби підтримка партнерів була прогнозованою, ритмічною та стабільною. Нам потрібні відбудова, доступ до зовнішніх ринків та покращення логістики. Нам потрібні зовнішні інвестиції та трансфер технологій від наших партнерів. Україна потребує від 10 до 30 млрд доларів щорічних інвестицій в наступні 10 років", - зазначив Прем'єр.

Шмигаль також підкреслив, що уряд України запустив низку програм стимулювання економіки, які дали позитивний ефект. За його словами, минулого року ВВП відновився на 5,3%, а за перші 4 місяці 2024 року зростання відбулося на 4,4%.

Прем'єр-міністр також наголосив, що після безпрецедентних ударів Росії по українській енергосистемі особливої підтримки потребує енергетичний сектор.

"Більше ППО, більше енергетичного обладнання, сприяння розширенню імпорту електроенергії в Україну, допомога в децентралізації енергосистеми", - акцентував він.

Читайте також: Шмигаль окреслив пріоритети в межах роботи координаційної платформи донорів

Очільник Кабінету Міністрів також висловив вдячність урядам країн-партнерів за віру в Україну і допомогу на шляху до перемоги, відновлення, зростання та європейського майбутнього.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України ухвалив рішення, що сприятимуть розвитку кредитування проєктів з відбудови енергетичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-