Свириденко у Берліні: Для швидкого зростання потребуємо $12-13 мільярдів інвестицій просто зараз

Свириденко у Берліні: Для швидкого зростання потребуємо $12-13 мільярдів інвестицій просто зараз

Укрінформ
Україна демонструє економічну стійкість, але для швидкого зростання ми потребуємо 12-13 млрд дол. інвестицій просто зараз, не чекаючи закінчення війни.

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко на Конференції з відновлення України в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом двох років, що минули з першої конференції у Лугано, Україна показала, що ми працюємо, працюють морські порти, є фінансова стабільність. Ми не хочемо бути знищеними, тому нам потрібна ваша допомога», - сказала Свириденко.

Вона зазначила, що серед головних пріоритетів сьогодні – відновлення енергогенеруючих потужностей в Україні. І вже є низка рішень, які допоможуть нам у найближчий час створити додатковий 1 ГВт генерації, а наступними роками – 4 ГВт.

«Нам потрібно створити таку енергетичну систему, яка буде служити Європі у наступні 50 років», - додала міністр.

За її словами, одних лише кредитів для відновлення недостатньо. Для довгострокового розвитку і зростання економіка України потребує інвестицій.

Читайте також: Україна потребує до $30 мільярдів щорічних інвестицій у наступні десять років - Шмигаль

«Ми робимо все для швидкого зростання. Але кредитів недостатньо, нам потрібні інвестиції. Тому ми і тут. Щоб економіка продовжувала зростати, щоб ми могли продовжувати розвиватися, нам потрібно 12-13 млрд дол. інвестицій зараз, а не коли закінчиться війна», - підкреслила Свириденко.

Як повідомлялося, сьогодні в Берліні за участі Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца відбувається Конференція з відновлення України (Ukraine Recovery Conference).

Участь у дводенному заході беруть понад 2 тис. політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-