Справу про ₴55 мільйонів збитків Укрспирту направили до суду

Справу про ₴55 мільйонів збитків Укрспирту направили до суду

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу про завдання 55 млн грн збитків державному підприємству «Укрспирт».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

«НАБУ і САП відправили на лаву підсудних сімох учасників схеми реалізації на ДП «Укрспирт» котельного коксохімічного палива за завищеними цінами», - ідеться у повідомленні.

Як встановило слідство, у 2017-2020 роках Укрспирт оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії, які поставили понад 20 тисяч тонн палива за завищеними цінами. Для створення видимості прозорості аукціонів у них забезпечили участь технічних учасників.

Читайте також: Злочинна схема на ₴206 мільйонів: до суду направили справу про збитки Укрзалізниці

Внаслідок дії схеми держпідприємство зазнало збитків на суму понад 55 млн грн.

30 травня 2023 року сімом особам, причетним до схеми, повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна) Кримінального кодексу України. Троє з них на момент скоєння злочину працювали на керівних посадах у ДП «Укрспирт», інші четверо — підприємці та бухгалтери приватних товариств.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2023 року НАБУ і САП завершили досудове розслідування злочинної схеми закупівель палива за завищеними цінами, викритої на державному підприємстві «Укрспирт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-