Кредитування бізнесу на €400 мільйонів: ПриватБанк домовився з ЄБРР про портфельні гарантії

Кредитування бізнесу на €400 мільйонів: ПриватБанк домовився з ЄБРР про портфельні гарантії

Укрінформ
ПриватБанк разом з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) парафували угоду щодо портфельних гарантій для кредитування бізнесу на 400 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що відповідний лист про наміри підписали 12 червня віцепрезидент ЄБРР Маттео Патроне та голова правління ПриватБанку Герхард Бьош на Конференції з відновлення України в Берліні.

"Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) разом із ПриватБанком розпочинають роботу над новою угодою про розподіл ризиків. Вона передбачатиме, що ЄБРР покриватиме до 50% кредитного ризику ПриватБанку за кожним кредитом у рамках портфеля нових виданих кредитів приватним позичальникам на загальну суму 400 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Отримане фінансування за цим інструментом дозволить ПриватБанку збільшити обсяги кредитної підтримки українських компаній та розширити фінансування проєктів, які сприяють виробництву харчових продуктів, енергоефективності та виробленню енергії в країні.

"Завдяки гарантіям ЄБРР банківські кредити стають більш доступними малому та середньому бізнесу, який працює на відновлення та розвиток виробництва, особливо в критично важливих під час війни секторах економіки, таких як агропереробка та енергетика”, - зазначив голова правління ПриватБанку.

Читайте також: ЄБРР додатково надасть Україні до €300 мільйонів на закупівлю електровозів

Як повідомлялось, фінансова допомога Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) з початку повномасштабного вторгнення сягнула майже 4 млрд євро.

Фото: privatbank.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-