ДТЕК Енерго цьогоріч інвестує майже 4 мільярди у ремонти і відновлення ТЕС

ДТЕК Енерго цьогоріч інвестує майже 4 мільярди у ремонти і відновлення ТЕС

Укрінформ
Компанія «ДТЕК Енерго» у 2024 році інвестує 3,9 млрд грн у ремонти і відновлення ТЕС, які постраждали від ворожих обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив генеральний директор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв, говорячи про втрати компанії через обстріли росіян.

«Цьогоріч інвестуємо у ремонтну кампанію та відновлення на теплоелектростанціях ДТЕК близько 3,9 млрд грн власних коштів. Це відповідає минулорічним вкладенням», - написав гендиректор.

Він зазначив, що через російську агресію в енергосистемі втрачено 9,2 ГВт потужностей, понад 80% ТЕС ДТЕК пошкоджено або зруйновано.

«Все це про безпрецедентні реалії і масштаби руйнувань, які російська військова машина завдала по українській цивільній та енергетичній інфраструктурі, передусім – тепловій та гідрогенерації, які балансують енергосистему в піки споживання», - констатував Салєєв.

Читайте також: Світ мляво реагує на злочини Росії проти української енергетики - глава Укргідроенерго

Він підкреслив, що для того, щоб дати цьому раду, ДТЕК Енерго шукає і залучає усі можливі ресурси, і передусім, мобілізує внутрішній ресурс. Дати раду таким масштабним руйнуванням жодна компанія самотужки не в змозі. Тому Міненерго консолідує потребу в обладнанні по всім компаніям, щоб знайти обладнання на законсервованих станціях і закордоном.

Читайте також: Партнери G7+ заявили про додаткову допомогу енергосектору України на понад мільярд доларів

Як повідомлялося, усі ТЕС ДТЕК Енерго проходили повну зупинку через масовані атаки росіян. З початку повномасштабного вторгнення ТЕС компанії були обстріляні ворогом понад 180 разів. Від цих атак було поранено 51 енергетика, троє загинуло.

Фото: ФБ/Ільдар Салєєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-