Рада ухвалила закон про «клуб білого бізнесу»

Рада ухвалила закон про «клуб білого бізнесу»

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства".

Про це повідомив заступник голови фінансового комітету ВР Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Рада прийняла №11084 закон про «клуб білого бізнесу», - йдеться в повідомленні.

Він уточнив, що закон підтримали 263 народних депутатів.

Документ передбачає наступне, якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищий за середні по галузі рівень заробітної плати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється.

Платники податків, включені до Переліку, отримуватимуть такі переваги: мораторій на документальні перевірки, скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування – 5 календарних днів, індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів, за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв’язку, у тому числі у режимі відеоконференції.

Читайте також: Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про «клуб білого бізнесу»

Платник податків на свій запит у п’ятиденний строк має право отримати відомості про наявну у контролюючого органу податкову інформацію, яка може свідчити про податкові ризики у діяльності платника податків, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.

Железняк додав, що правка про можливість бронювання до 25% співробітників для підприємств “клубу білого бізнесу” не була підтримана.

Як повідомлялось, у Раді бізнес-омбудсмена вважають, що для того аби змінити ситуацію з податковими перевірками, доцільно створювати не "клуб білого бізнесу" для обраних, а вирівнювати поле гри для усіх підприємців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-