Реформа БЕБ: комітет Ради схвалив до другого читання фінальну версію законопроєкту

Реформа БЕБ: комітет Ради схвалив до другого читання фінальну версію законопроєкту

Укрінформ
Профільний комітет Верховної Ради схвалив до другого читання нову версію законопроєкту про реформу Бюро економічної безпеки.

Про це повідомив народний депутат України із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Ми схвалили Комітетом до другого читання нову і фінальну версію законопроєкту про реформу БЕБ! Вчора весь вечір та ніч ми доводили до результату важкі багатосторонні перемовини, і ось він», - повідомив Железняк.

Читайте також: Бюро економічної безпеки з початку року перерахувало до бюджету ₴2,74 мільярда

Він заявив, що наразі редакція закону відповідає вимогам міжнародних партнерів, бізнесу і громадськості.

Нардеп пояснив, що документ містить кілька новацій. Нового голову має обирати комісія із 6 членів, де половина - міжнародні експерти з правом вирішального голосу. Також буде гарантована незалежність директора БЕБ на рівні очільників НАБУ, САП, НАЗК.

Переатестація проводиться комісією, де 6 членів - від новообраного директора БЕБ і 6 - від міжнародних партнерів, але за пропозицією українського бізнес-середовища.

Читайте також: Рада ухвалила закон про «клуб білого бізнесу»

Аналогічним чином формуватимуться кадрові комісії протягом трьох наступних років: 6 представників - від БЕБ, 6 - від партнерів за пропозицією українського бізнесу.

Як повідомлялось, у квітні 2024 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-