Рада ухвалила закон про перезавантаження БЕБ

Рада ухвалила закон про перезавантаження БЕБ

Укрінформ
Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки.

Про це повідомив народний депутат України із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, за відповідне рішення проголосувало 239 народних депутатів.

"Текст погоджений з партнерами. З незалежним відбором нового голови БЕБ, переатестацією та кадровим відбором. За участю іноземних експертів та українського бізнесу. Можна було краще, але вже молодці", - написав Железняк.

Раніше депутат повідомляв, що дана редакція закону відповідає вимогам міжнародних партнерів, бізнесу і громадськості. Документ містить кілька новацій. Нового голову має обирати комісія із 6 членів, де половина - міжнародні експерти з правом вирішального голосу. Також буде гарантована незалежність директора БЕБ на рівні очільників НАБУ, САП, НАЗК.

Читайте також: БЕБ відшкодувало до бюджету понад ₴20 мільйонів несплачених експортером зерна податків

Переатестація проводиться комісією, де 6 членів - від новообраного директора БЕБ і 6 - від міжнародних партнерів, але за пропозицією українського бізнес-середовища.

Аналогічним чином формуватимуться кадрові комісії протягом трьох наступних років: 6 представників - від БЕБ, 6 - від партнерів за пропозицією українського бізнесу.

Як повідомлялось, у квітні Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про перезавантаження БЕБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-