На Донеччині через війну кількість підприємств харчової промисловості скоротилася втричі

На Донеччині через війну кількість підприємств харчової промисловості скоротилася втричі

Укрінформ
На Донеччині після початку повномасштабної війни кількість підприємств харчової та переробної промисловості скоротилася майже втричі – з 79 до 27. 

Про це на брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької облдержадміністрації Олена Рибакова, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо ситуації на продовольчому ринку області - у нас на підконтрольній території залишилося 79 підприємств харчової та переробної промисловості. Але на сьогодні (після повномасштабного вторгнення Росії в Україну – ред.) з них працюють тільки 27, з яких 14 підприємств – це хлібопекарська галузь», - сказала Рибакова.

Вона зазначила, що великі хлібопекарські підприємства, які були на Донеччині в Бахмуті, Сіверську та Торецьку, наразі не працюють або через окупацію, або через ворожі обстріли. 

Найбільшими наразі залишились хлібопекарські підприємства в місті Слов'янськ та Дружківка, а також є дрібні торговельні підприємства. 

За словами Рибакової, хліб у Донецьку область також завозять з Дніпропетровської та Запорізької областей. 

Говорячі про ціни на хліб у регіоні, вона заявила, що з початку року вони трохи змінилися.

Читайте також: «Хліб» замість «металу»: як Україна намагається втриматися на міжнародних товарних ринках

«Якщо порівнювати з початком року, то в області відбулося зростання вартості хліба житньо-пшеничного на 3%, хліба пшенично на 7%, батона нарізного на 20%, а ціна Бородинського та Дорожнього - їх вартість зменшилась на 10% та 5% відповідно», - констатувала чиновниця. 

Як повідомлялося, Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. На підконтрольній українській владі території області наразі залишаються близько 472 тис. мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-