Більше половини прямої бюджетної допомоги надходить від ЄС - Мінфін

Більше половини прямої бюджетної допомоги надходить від ЄС - Мінфін

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення Євросоюз є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги; лише за перші п'ять місяців 2024 року фінансова підтримка від ЄС становить більше половини всіх залучених коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Ця допомога є важливим елементом, завдяки чому фінансова система продовжує бути стабільною. Вдячний за розуміння потреб України та швидке прийняття необхідних рішень», - сказав міністр фінансів Сергій Марченко, виступаючи онлайн на засіданні Ради ЄС з економічних та фінансових питань (ECOFIN).

Щодо виконання бюджету-2024, Марченко зазначив, що міжнародні партнери запевнили у подальшій фінансовій підтримці України.

Очікується, що фінансова допомога від ЄС буде найбільшою за обсягом та сягне цьогоріч 16 млрд євро, за умови виконання Україною індикаторів Плану України.

Україна та міжнародні донори активно працюють над забезпеченням пріоритетних потреб України у 2025 році.

Читайте також: Україна цього місяця отримає €1,9 мільярда в межах програми Ukraine Facility - Шмигаль

Міністр фінансів наголосив на середньостроковості Інструменту ЄС Ukraine Facility, який передбачає підтримку на 2024 - 2027 роки.

У 2025 році Інструмент передбачає 15,2 млрд євро допомоги для України, із яких 12,5 млрд євро - бюджетна підтримка.

Як повідомлялось, з початку повномасштабного вторгнення Україна залучила 85,4 млрд дол. міжнародної фінансової допомоги.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-