Галущенко про нові санкції ЄС проти Росії: Це важливий удар по імпорту скрапленого газу агресора

Галущенко про нові санкції ЄС проти Росії: Це важливий удар по імпорту скрапленого газу агресора

Укрінформ
Заборона на перевалку російського скрапленого газу на території Євросоюзу є важливою для усунення можливостей для обходу вже запроваджених проти Росії санкцій.

Так прокоментував прийняття 14-го пакету санкцій ЄС проти Росії міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

"Ми дякуємо партнерам за ухвалені рішення. Вони мають важливе значення для усунення прогалин, що досі дозволяли Росії обходити вже запроваджені санкції та заробляти гроші на веденні війни в Україні. Маємо завдати агресору ще сильнішого удару і витіснити його з усіх світових енергетичних ринків", - сказав Галущенко.

У Міненерго нагадали, що новий пакет санкцій містить заборону на перевантаження російського скрапленого газу на території ЄС для подальшого постачання його у треті країни. Це охоплює як перевалку з судна на судно, так і перевалку з судна на берег, а також перевантажувальні операції.

Читайте також: Робота над 15-м пакетом санкцій проти Росії почнеться негайно - МЗС Фінляндії

ЄС також заборонить нові інвестиції та надання товарів, технологій і послуг для завершення споруджуваних проєктів СПГ, таких як «Арктик СПГ 2» і «Мурманськ СПГ». Запроваджуються обмеження на імпорт російського СПГ через термінали ЄС, не підключені до системи природного газу.

Як повідомлялося, 24 червня міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили 14-й пакет санкцій проти Росії, який, зокрема, посилює тиск на російську енергетику та містить заходи для запобігання спробам оминати європейські санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-