У короткостроковій перспективі навряд чи буде різка зміна курсу гривні - експерт

У короткостроковій перспективі навряд чи буде різка зміна курсу гривні - експерт

Укрінформ
В Україні не слід очікувати різкої зміни курсу в короткостроковій перспективі, однак не виключено, що поступова девальвація гривні все ж триватиме.

Про це під час презентації Центру економічної стратегії "Макропрогноз 2024-25: як зміниться економіка, ціни та курс" сказав голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В частині валютної політики, одним з найбільших досягнень Національного банку є те, що він наважився на помірну, контрольовану девальвацію гривні. Звісно, НБУ не дає жодних орієнтирів з приводу динаміки та глибини можливої девальвації курсу, але на ринку склалось таке розуміння, що ці рухи навряд будуть різкими. Навряд ми будемо бачити різку зміну обмінного курсу за короткий проміжок часу", - сказав Ваврищук.

Він зазначив, що нинішні темпи девальвації не створюють істотних незручностей ні для громадян, ні для бізнесу.

Читайте також: Нові виклики диктують необхідність змінювати філософію центробанкінгу - Пишний

"Але ми всі пам'ятаємо про величезні дисбаланси зовнішніх рахунків. Ми розуміємо, що ці дисбаланси потрібно поступово закривати. Тому, тут я думаю, що всі ми погоджуємось, що поступова девальвація гривні буде продовжуватися", - сказав Ваврищук.

Як повідомлялось, у травні офіційний курс, що встановлюється Національним банком, перетнув позначку у 40 грн/дол. Згодом у Нацбанку пояснили, що збільшення попиту на валюту призвело до послаблення обмінного курсу гривні у травні.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-