Перевізники мають планувати час маршруту, щоб не стояти в чергах на кордоні - ДПСУ

Перевізники мають планувати час маршруту, щоб не стояти в чергах на кордоні - ДПСУ

Укрінформ
Для того, щоб не стояти у великих чергах на кордоні, перевізникам необхідно пройти процедуру слотування і дотримуватись визначеного часу.

Про це нагадав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, коментуючи в ефірі «Єдиних новин» питання про великі черги з автобусів на кордонах.

Демченко пояснив, що на більшості кордонів е-черга діє не лише для водіїв вантажівок, а і для перевізників. «Така черга є для автобусів зі слотуванням. Спочатку електронна черга вводилась для автобусів, де перевізники виключно реєструвались для того, щоб Міністерство інфраструктури разом з Укртрансбезпекою могли проаналізувати рух тих, хто має ліцензію на перевезення пасажирів. І в подальшому могли заслотувати можливість проїзду через конкретні пункти пропуску в конкретний час. Така норма вже діє практично на всіх пунктах пропуску на кордоні з Молдовою та Румунією», - повідомив Демченко.

Він додав, що коли є конкретний час, це унеможливлює скупчення великою кількості автобусів. Перевізникам і водіям треба планувати маршрут таким чином, щоб перетинати кордон саме у визначений час.

Читайте також: Від системи «Шлях» відключили ще шість українських перевізників

Речник підкреслив, що зараз на кордоні з Польщею, окрім ПП Ягодин, та з Угорщиною та Словаччиною на даний момент немає слотування.

Як повідомлялось, Мінвідновлення з 22 березня запускає слотування міжнародних автобусних перевезень на пунктах пропуску на кордоні – автобуси зможуть пройти кордон лише у заброньований заздалегідь часовий слот. Слотування передбачає, що потік пасажирських автобусів “розтягується” протягом доби, а не створює затори та багатогодинні черги на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-