Зеленський обговорив із представниками шведського бізнесу інвестиції в Україну

Зеленський обговорив із представниками шведського бізнесу інвестиції в Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив інвестиції в Україну з міністром з питань міжнародного співробітництва у сфері розвитку та зовнішньої торгівлі Швеції Йоганом Форсселом і представниками шведського бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Зеленський подякував Швеції, прем’єр-міністру та всьому народу Швеції за підтримку України й подальших кроків до встановлення справедливого миру.

«Вдячні за всі пакети допомоги, за безпекову угоду, яку ми нещодавно підписали між нашими державами під час мого візиту до Стокгольма, а також за участь Швеції в Саміті миру й приєднання до спільного комюніке. Це дуже важливо», – наголосив Президент.

Під час зустрічі Зеленський запросив шведський уряд і бізнес узяти патронат над відбудовою одного з постраждалих регіонів України.

Також сторони обговорили перспективи використання доходів від заморожених російських активів, посилення міжнародного санкційного режиму проти держави-агресорки Російської Федерації та надання енергетичної підтримки Україні на тлі російських атак на об’єкти критичної інфраструктури.

Окрема увага була приділена перспективам розширення шведського бізнесу та залучення нових інвестицій в Україну.

«Важливо, що під час візиту пана міністра супроводжують очільники шведських компаній, які присутні в Україні. Цінуємо вашу роботу та запрошуємо інвестувати ще більше, аби створювати нові робочі місця», – зазначив Президент.

Форссел підтвердив значний інтерес шведського бізнесу до здійснення інвестицій в Україну та наголосив на важливості відкриття цими днями в Києві торговельного представництва Швеції, що сприятиме подальшому виходу шведських компаній на український ринок.

Читайте також: Шмигаль обговорив із представниками уряду та бізнесу Швеції збільшення інвестицій в Україну

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Рустем Умєров і міністр оборони Швеції Пол Йонсон обговорили деталі подальшої двосторонньої співпраці та ефективність використання шведської зброї на фронті.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-