Єврокомісія доставила сканер для вантажівок на кордон України й Угорщини

Єврокомісія доставила сканер для вантажівок на кордон України й Угорщини

Укрінформ
Єврокомісія доставила рентгенівський сканер для перевірки вантажних автомобілів на кордон між Україною і Угорщиною, він використовуватиметься для прискорення транскордонного оформлення вантажних перевезень «коридорами солідарності».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської комісії. 

«Вчора новий мобільний сканер для вантажівок, що був профінансований ЄС, доставлений на пункт перетину Чоп на кордоні між Україною і Угорщиною для покращення умов торгівлі. Це обладнання, яке має вартість 2,5 мільйона євро, є частиною внесків у «коридори солідарності» між ЕС і Україною», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, рентгенівські сканери критично важливі для митних операцій, оскільки дозволяють безконтактне інспектування товарів. Новий сканер дозволить співробітникам митниці швидко та ефективно перевіряти вантажі, виявляти незаконні або заборонені об’єкти упродовж хвилин і сприятиме збільшенню потоку законних товарів. Крім того, відсутність необхідності фізичних перевірок вантажу дозволить уникнути пошкоджень товару, що проходить інспекцію. 

Проєкт передбачає надання відповідного навчання для співробітників митниці та обладнання пунктів безперебійного живлення у місцях перетину кордону, де здійснюються такі перевірки. Додаткові два сканери будуть доставлені на кордон до січня 2025 року. 

«Прискорення процедур перетину кордону означає скорочення часу на очікування для водіїв вантажівок, швидшу логістику для компаній по обидві сторони кордону та підвищення ефективності прикордонного контролю. Цей новий сканер є одним із багатьох прикладів того, як «коридори солідарності» допомагають підтримувати торгівлю з Україною, що корисно для обох сторін», - зазначила єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян.

Читайте також: Перевізники мають планувати час маршруту, щоб не стояти в чергах на кордоні - ДПСУ

Вона зауважила, що у довгостроковій перспективі ЄС продовжує опрацьовувати значні інвестиції у розвиток транспортної інфраструктури через так званий Фонд поєднання Європи, що дозволить інтегрувати транспортні системи України й Молдови у транс’європейську транспорту мережу (TEN-T). 

Як повідомлялося, у відповідь на блокаду Росією українських чорноморських портів ЄС запровадив так звані «коридори солідарності» на сухопутних кордонах України. Цей крок дозволив Україні продовжувати експорт продовольства на світовий ринок та не втратив значення навіть після того, як Україна частково розблокувала судноплавство у Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-