Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер, 27 червня, оскільки несподіване збільшення запасів у США підігріло побоювання щодо повільного попиту з боку найбільшого світового споживача нафти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 28 центів, або 0,3%, до $84,97 за барель. Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate впали на 31 цент, або 0,4%, до $80,59 за барель.

Обидва контрольні показники трохи вищі за попередні у середу.

«Очікуване збільшення запасів сирої нафти й бензину в США тисне на ринок через побоювання ослаблення попиту», — сказав Цуйоші Уено, старший економіст дослідницького інституту NLI.

«Але ринок перебуває у складній ситуації, що підкріплюється перспективою того, що ескалація боїв між Ізраїлем і «Хезболлою» може перешкодити постачанню», — додав він.

Управління енергетичної інформації США (EIA) повідомило про стрибок запасів сирої нафти в країні минулого тижня на 3,6 млн барелів, що здивувало аналітиків, опитаних Reuters, які очікували падіння на 2,9 млн барелів.

Запаси бензину в США також зросли на 2,7 млн барелів порівняно з очікуванням аналітиків на скорочення на 1 млн барелів.

Продукція, що постачається для автомобільного бензину, минулого тижня впала приблизно на 417 тис. барелів на день (б/д) – до 8,97 млн ​​б/д. Чотиритижневий середній попит на 2% нижчий від рівня минулого року.

Тим часом побоювання щодо поширення війни в Газі на Ліван обмежили падіння цін.

Читайте також: Як зростання попиту та підвищення акцизів вплинуть на ціни на пальне

На Близькому Сході останніми тижнями загострилася транскордонна напруга між Ізраїлем і ліванською «Хезболлою», що викликало побоювання повної війни між ними, яка може залучити інші регіональні сили, включно з великим виробником нафти Іраном.

Президент Туреччини Тайїп Ердоган заявив, що його країна солідарна з Ліваном, і закликав країни регіону підтримати.

Ізраїльські війська завдали ударів по кількох районах Гази в середу, і жителі повідомляли про запеклі бої вночі в Рафаху на півдні палестинського анклаву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-