Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою набула чинності

Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою набула чинності

Укрінформ
Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою офіційно набула чинності 1 липня.

Як повідомляє Укрінформ, про це нагадали у Міністерстві міжнародної торгівлі Канади.

“Це - важливий етап у двосторонніх канадсько-українських відносинах. Модернізована угода покращить торгівлю, пришвидшить економічну співпрацю та підтримає фінансове реформування України й зусилля з її відбудови. Вона також свідчить про непохитну відданість Канади довготерміновій безпеці України, її стабільності та економічному відновленню після повномасштабного вторгнення Росії”, - заявили у міністерстві.

Зазначається, що оновлена угода вигідна обом державам. “Вона зберігає преференційний доступ до ринку, гарантований попередньою угодою від 2017 року; оновлює та додає нові формулювання в таких сферах, як: торгівля послугами, інвестиції, тимчасовий в’їзд для підприємців, телекомунікації, цифрова торгівля, трудові відносини та навколишнє середовище; вона також додає окремий розділ про торгівлю та корінні народи - перший в історії кожної країни”, - наголосили у відомстві.

У міністерстві зауважили, що “від початку російського вторгнення, Канада очолювала міжнародну допомогу українському народу”.

“Оновлена угода - це ще один приклад підтримки Канадою не лише заснованої на правилах торгівлі та зусиль України з відбудови, але також сприяє довготерміновій безпеці України, її стабільності й відновленню”, - підсумувала у відомстві.

Читайте також: Шмигаль обговорив із канадською міністеркою оновлену угоду про вільну торгівлю

Як повідомлялося, обсяг торгівлі між Україною і Канадою у 2021 році досяг свого максимуму та становив близько 447 млн канадських доларів. Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році обсяг знизився до 422 млн канадських доларів. Але вже у 2023 році торгівля зросла на понад 55% — до 695 млн канадських доларів переважно завдяки канадському експорту військового обладнання до України для підтримки військових зусиль.

У 2024 році лише за перші 4 місяці зафіксовано зростання українського експорту в Канаду у 2,8 раза (до $66 млн).

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-