Газпром майже на чверть збільшив обсяги постачання газу до країн Європи - Reuters

Газпром майже на чверть збільшив обсяги постачання газу до країн Європи - Reuters

Укрінформ
Російський газовий монополіст "Газпром" збільшив у червні 2024 року середньодобове постачання природного газу до країн Європи майже на 23% порівняно з минулим роком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Це показують розрахунки, що засновані на даних європейської газотранспортної групи Entsog та щоденних звітах "Газпрому" про транзит газу через Україну.

За цими даними, середньодобовий експорт трубопроводами збільшився до 81,8 млн кубометрів порівняно з 66,8 млн кубометрів у червні 2023 року. Загальний обсяг експорту природного газу "Газпрому" до Європи цього року становив близько 15,5 млрд кубометрів. Обсяги продажів зросли після мінімумів, зафіксованих 2023 року.

Згідно з даними "Газпрому" та розрахунками Reuters, у 2022 році РФ поставила до країн Європи за різними маршрутами загалом близько 63,8 млрд кубометрів газу. Минулого року обсяг знизився ще на 55,6%, до 28,3 млрд кубометрів.

На піку у 2018-2019 роках річний потік газу до Європи сягав від 175 до 180 млрд кубометрів.

Читайте також: «Газпром» програв арбітраж і заплатить понад €13 мільярдів за припинення поставок до Німеччини

У травні імпорт газу в Європу з РФ вперше впродовж майже двох років перевищив поставки зі США, попри зусилля країн регіону відмовитися від російського викопного палива після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, у травні російський газовий монополіст «Газпром» прозвітував про перші за 25 років збитки за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-