Зеленський: Ми повністю вибираємо обсяг імпорту електроенергії, який погоджений з ЄС

Зеленський: Ми повністю вибираємо обсяг імпорту електроенергії, який погоджений з ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна повністю вибирає обсяг імпорту електроенергії, який погоджено з ЄС.

Про це він заявив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

«Зараз ми повністю вибираємо обсяг імпорту, який погоджено з ЄС, і я вдячний усім сусідам за цю допомогу. Робимо все, щоб збільшити імпорт, і це має бути європейське рішення. Урядовці наші працюють над відповідною згодою», – відзначив Зеленський.

За його словами, ситуація в енергетиці стала однією з ключових тем доповіді Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

«Глава уряду доповів щодо заходів захисту енергообʼєктів: активний захист, РЕБ і все інше. Доповів і щодо відбудови та нашої роботи з європейськими партнерами заради розширення імпорту електрики в Україну», – сказав Зеленський.

У зверненні Президент повідомив, що він доручив віцепремʼєр-міністру Михайлу Федорову на найближчому засіданні Ставки представити аналіз по операторах звʼязку: що робиться для гарантування звʼязку в умовах відключень електрики та хто з операторів звʼязку не дотримується відповідних рішень.

«Доручив також міністру енергетики буквально в щоденному режимі інформувати людей про стан робіт в енергетиці, про наявні дефіцити і про те, що країна робить заради їх заповнення. Уряд повинен і значно активніше працювати для того, щоб у наших людей і наших компаній було більше можливостей закуповувати, виробляти, встановлювати все необхідне обладнання, щоб пройти цей складний період», – розповів глава Української держави.

Читайте також: ДТЕК обіцяє відновити всі електростанції, однак на це підуть роки

Президент розповів також, що доповідав йому сьогодні й керівник Служби зовнішньої розвідки.

«Зрозуміле коло питань – про те, що нам загрожує, і про можливості, якими можемо скористатись. Є хороші перспективи», – відзначив Зеленський.

Президент доручив також міністру оборони України, який зараз перебуває в США з візитом, отримати конкретні дати: коли будуть поставлені ті додаткові системи Patriot, про які є домовленість із партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок російського терору Україна втратила понад 80% теплової генерації, 30% гідрогенерації, були пошкоджені великі сонячні електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-