Україна отримала від МВФ черговий транш кредиту на $2,2 мільярда

Україна отримала від МВФ черговий транш кредиту на $2,2 мільярда

Укрінформ
До держбюджету України надійшов черговий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду на 2,2 млрд дол.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ. Це частина коштів, передбачених програмою EFF обсягом 16 млрд доларів. Для їх отримання Україна виконала важливу домашню роботу та успішно пройшла четвертий перегляд програми — вперше у наших двосторонніх відносинах з МВФ", - поінформував він.

Шмигаль зауважив, що перерахована сума допоможе уряду у фінансуванні критичних видатків бюджету, соціальних допомог, зарплат медиків та учителів.

Прем'єр-міністр також висловив вдячність голові МВФ Крісталіні Георгієвій та її команді за вагому та непохитну підтримку України.

Як уточнили у пресслужбі Міністерства фінансів, "до держбюджету України надійшов п’ятий транш обсягом близько 2,2 млрд дол. США (1,7 млрд СПЗ) від Міжнародного валютного фонду в межах чотирирічної програми Механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility, EFF".

У міністерстві нагадали, що 28 червня Виконавча рада Фонду схвалила четвертий перегляд програми EFF.

"За 14 місяців функціонування програми EFF Україна успішно пройшла вже чотири перегляди, що дозволило залучити близько 7,6 млрд дол. США з передбачених програмою 15,6 млрд дол. США. Ми продовжуємо активно працювати над провадженням спільно визначених реформ за Програмою, що сприяє забезпеченню макрофінансової стабільності та створює умови для подальшого відновлення і розвитку економіки України на шляху до вступу в ЄС", – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як додали у Мінфіні, наступні заходи, яких Україна повинна буде вжити до п’ятого перегляду, визначено у спільному Меморандумі України та МВФ про економічну та фінансову політику. Зокрема, це продовження структурних реформ, що охоплюють державні фінанси, фінансовий сектор, монетарну та валютно-курсову політику, урядування, боротьбу з корупцією та енергетичний сектор.

Читайте також: МВФ оцінив вплив збитків від ударів Росії по енергетиці на бюджет України

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Міжнародний валютний фонд затвердив виділення траншу в розмірі 2,2 млрд дол. на підтримку державного бюджету України.

Угода про 48-місячну програму розширеного фінансування EFF, що передбачає доступ до 15,6 млрд дол., була затверджена 31 березня 2023 року. Програма має на меті закріпити політику підтримки фіскальні, цінової та фінансової стабільності в період "надзвичайно високої невизначеності", економічного відновлення, поліпшення управління та сприяння довгостроковому зростанню в контексті відбудови та шляху України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-