Євросоюз планує запровадити мито на китайські товари з AliExpress - FT

Євросоюз планує запровадити мито на китайські товари з AliExpress - FT

Укрінформ
Європейська комісія розробляє плани щодо запровадження ввізного мита на дешеві товари, куплені в китайських онлайн-магазинах, включаючи AliExpress, щоб зупинити сплеск надходження до блоку товарів із КНР, які не відповідають стандартам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times із посиланням на власні джерела.

Як зазначає видання, пізніше цього місяця Європейська комісія запропонує скасувати нинішній поріг у 150 євро, за яким товари можна купувати без сплати ввізного мита.

За словами одного з чиновників, на якого посилається FT, основними платформами, на які націлилася Єврокомісія, є китайські онлайн-магазини Temu і AliExpress, а також роздрібний магазин одягу Shein.

За інформацією Єврокомісії, минулого року до ЄС було імпортовано 2,3 млрд одиниць товарів, вартість яких не перевищує «безмитного порогу» в 150 євро.

Крім цього, імпорт до ЄС товарів, куплених онлайн, зріс більш ніж удвічі порівняно з минулим роком, перевищивши 350 тис. одиниць у квітні, що дорівнює майже двом доставкам на одне європейське домогосподарство.

Майбутнє рішення Єврокомісії стосуватимуться будь-якого онлайн-магазину, який здійснює доставку клієнтам із ЄС безпосередньо з-за меж блоку.

Іншим можливим заходом може стати обов’язкова для великих електронних торгових платформ реєстрація для сплати ПДВ онлайн, незалежно від його суми.

Читайте також: Посадовцям у Нідерландах заборонили встановлювати на телефони додаток AliExpress

Як повідомляв Укрінформ, Китай та ЄС домовилися розпочати переговори щодо запланованого в ЄС запровадження мит на електромобілі виробництва КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-