Підприємці Донеччини отримають щонайменше 73 млн грн держпідтримки - Свириденко

Підприємці Донеччини отримають щонайменше 73 млн грн держпідтримки - Свириденко

Укрінформ
Уряд передбачив на 2024 рік для бізнесів Донеччини у межах політики «Зроблено в Україні» щонайменше 73 млн грн.

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час робочої поїздки на Донеччину, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на надання грантів, компенсацію відсоткових ставок за пільговими кредитами, надання відшкодування аграріям за купівлю української сільгосптехніки та інші програми в межах політики «Зроблено в Україні».

"Для нас вкрай важливо підтримувати підприємців у прифронтових регіонах, адже бізнеси, які залишились працювати на цих територіях, не тільки підтримують економіку, а й забезпечують людей роботою. Під час зустрічі із місцевим бізнесом обговорили можливості отримати фінансування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на умовах, коли заставу забезпечує держава або наші міжнародні партнери. Працюємо із банківським сектором, аби він активніше відновлював кредитування прифронтових територій", - зазначила Свириденко.

За її словами, для таких регіонів умови програми «Доступні кредити 5-7-9%» покращені — ставки за кредитами знижені до 1% впродовж перших двох років, а потім ставка становитиме 5% - на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. Ліміти фінансування програми були збільшені до 150 млн грн, а терміни кредитування — до 10 років.

Крім того, обговорили можливості використання доступних кредитів для відновлення енергетичних спроможностей бізнесу, інші програми — гранти на переробку, компенсації для аграріїв за придбання вітчизняної техніки.

Читайте також: Підприємці Житомирщини отримали доступних кредитів на понад ₴9 мільярдів

Свириденко наголосила, що 73 млн грн, передбачені на підтримку підприємців Донеччини, не є лімітом, адже чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати.

Зазначається, що бізнес-активність регіону поступово відновлюється. За даними Донецької ОВА, кількість юридичних осіб, які сплачували податки за січень-квітень 2024 року зросла на 3,7% (до 4683) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Кількість фізичних осіб-підприємців, які сплачували податки в перші чотири місяці цього року, збільшилась на 32,8% і дорівнює 19 478.

Як повідомлялося, стратегічна мета урядової політики «Зроблено в Україні» – змінити структуру української економіки, наростити виробництво товарів із доданою вартістю та збільшити частку переробної промисловості у ВВП удвічі – до 20%, зокрема через розвиток виробництва та збільшення обсягів несировинного експорту.

Фото: www.me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-