Кавуни цьогоріч почали продавати раніше, але дорожче

Кавуни цьогоріч почали продавати раніше, але дорожче

Укрінформ
На українському ринку з'явилися перші пропозиції місцевих кавунів урожаю 2024 року. На сьогоднішній день до збирання цих баштанних приступили фермери південних областей та Закарпаття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє проєкт EastFruit.

"Сезон кавунів розпочався на кілька тижнів раніше, ніж торік, але поки що великим оптом продукцію відпускають поодинокі господарства. Так, на сьогоднішній день основні продажі кавунів проводяться за ціною 20-26 грн/кг ($0,49-0,64/кг), при цьому обсяги пропозиції на даний момент вельми незначні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз відпускні ціни на перші партії кавунів у середньому на 11% вищі, ніж на початку торішнього сезону.

За словами учасників ринку, масовий продаж кавунів в Україні розпочнеться ближче до середини липня. При цьому фермери не виключають різкого зниження ціни на кавуни найближчим часом через збільшення пропозиції на ринку цієї продукції з місцевих господарств.

Читайте також: Глобальний експорт плодів і ягід торік сягнув $142 мільярдів

Як повідомлялося, урожай баштанних культур у 2023 році склав 283 тис. тонн. Їх збір проведено на площі 29,8 тис. га. Зокрема, урожай кавунів склав 214 тис. т, динь – 69 тис. т.

Найбільше баштанних торік було зібрано у Дніпропетровській області – 64 тис. т динь та кавунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-