США та ЄС посилили тиск на Raiffeisen через зв’язки з Росією - Reuters

США та ЄС посилили тиск на Raiffeisen через зв’язки з Росією - Reuters

Укрінформ
Сполучені Штати та Європейський Центробанк посилили тиск на банк Raiffeisen, щоб послабити його зв’язки з Росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на три поінформовані джерела.

Raiffeisen, як і Австрія, перебувають на передовій глобальних зусиль США, спрямованих на ізоляцію Росії шляхом посилення санкцій проти банківської діяльності та перекриття доступу до західних товарів.

У ході спілкування Reuters із понад десятком людей, включно із високопосадовцями, які беруть участь у переговорах зі США, Австрією та європейськими регуляторами, а також із джерелами, безпосередньо знайомими зі стратегією банку, з’ясувалося, що Raiffeisen перебуває під міжнародним тиском, відповідно до якого він має вийти з Росії. Це відбувається попри припинення угоди про купівлю частки в австрійської будівельної компанії Strabag, яка належала російському олігарху Олегу Дерипасці.

Погроза Вашингтона покарати Raiffeisen не була відкликана – він продовжує уважно стежити за банком, його відносинами з Росією та будь-якими потенційними порушеннями санкцій. Вашингтон має право оштрафувати банки у разі порушення ними санкцій, або ж від’єднати їх від доларової фінансової системи.

Погроза Міністерства фінансів США вибити грунт з-під ніг Raiffeisen продовжує викликати глибокий відгук у його керівництва. За словами одного із джерел, такий крок був би «фатальним», частково через те, що великі корпорації, які використовують його для міжнародних платежів, підуть.

Читайте також: Австрійський Raiffeisen почне процедуру виходу з російського ринку влітку

Зазначається, що влада США усвідомлює катастрофічні наслідки, які може мати такий крок для Raiffeisen, а також те, наскільки він може вплинути на фінансову систему в цілому, і діє обережно. Тому Вашингтон волів би, щоб європейські регулятори змусили банк послабити свої зв’язки з Росією, зазначили два поінформовані джерела.

Як повідомляв Укрінформ, у травні австрійська банківська група Raiffeisen Bank International (RBI) отримала письмове попередження від Мінфіну США про те, що доступ до фінансової системи США може бути обмежений через його операції з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-