Ukraine Facility: Україна та ЄС підписали фінансову угоду на €5,27 мільярда

Ukraine Facility: Україна та ЄС підписали фінансову угоду на €5,27 мільярда

Укрінформ
Перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко підписала Фінансову угоду між Україною та Європейським Союзом, яка регулює отримання грантової допомоги в межах Ukraine Facility у розмірі 5,27 млрд євро протягом наступних чотирьох років.

Відповідне рішення про залучення грантової підтримки від ЄС було прийнято на засіданні уряду, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

"Уряд фіналізував домовленість між Україною та ЄС у межах Ukraine Facility. Підписання Угоди щодо залучення грантової підтримки на 5,27 млрд євро протягом найближчих чотирьох років сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки", - зазначила Свириденко.

Фото: Мінекономіки

За її словами, це остання угода, яка необхідна для того, щоб повністю запустилася програма Ukraine Facility. "Ми вдячні ЄС за допомогу у відновленні України та створення нових інвестиційних можливостей у довгостроковій перспективі", - додала вона.

Зазначається, що всього бюджетна підтримка в межах першої складової програми, включно з кредитними та грантовими коштами, становить 38,27 млрд євро. Програма забезпечить надходження траншів відповідно до квартального графіка виконання індикаторів. Загалом у 2024 році Україна очікує отримати 16 млрд євро підтримки, з яких 3 млрд євро буде грантовою допомогою.

Читайте також: Україна отримала €1,9 мільярда траншу від Євросоюзу

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 28 червня затвердив фінансову угоду між Україною і Європейським Союзом, яка регулює отримання грантової допомоги в межах Ukraine Facility у розмірі 5,27 млрд євро протягом наступних чотирьох років.

Нещодавно Україна і Європейський Союз підписали Угоду загальним обсягом 27 млрд євро на 2024 – 2027 роки у межах Інструменту Ukraine Facility. Наступні транші Україна отримуватиме щоквартально, за умови виконання індикаторів, визначених у Плані України.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-