Експорт російської нафти рекордно знизився за тиждень - Bloomberg

Експорт російської нафти рекордно знизився за тиждень - Bloomberg

Укрінформ
Експорт сирої нафти з Росії за останній тиждень, до 7 липня, знизився найбільше з моменту вторгнення Росії в Україну в 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Потоки морської нафти в Росії за минулий тиждень, до 7 липня, впали приблизно на 990 тис. барелів за день - до 2,67 млн барелів.

За даними агентства, ще тиждень раніше Росія експортувала морем 3,66 млн барелів.

Таким чином поставки російської сирої нафти скоротилися за тиждень найбільше з початку вторгнення РФ в Україну, заявляють аналітики.

Нині поки не до кінця зрозуміло, чим саме було спричинене таке падіння поставок.

Однак, дотримання Росією цільового показника видобутку нафти в межах домовленості ОПЕК+ може призводити до скорочення доступної для експорту нафти.

Також до скорочення поставок може призвести відновлення роботи нафтопереробних заводів. Дані за перші кілька днів липня вказують на максимальну обробку з грудня, а також завершення сезонного технічного обслуговування та завершення ремонту після українських атак дронами.

Загалом за тиждень, до 7 липня, 25 танкерів завантажили 18,7 млн барелів російської сирої нафти, що є різким падінням із 25,66 млн барелів тижнем раніше.

Валова вартість поставок сирої нафти з Росії також знизилася за сім днів, до 7 липня, але це падіння було пом’якшене зростанням цін на нафту четвертий тиждень поспіль.

Читайте також: Газпром майже на чверть збільшив обсяги постачання газу до країн Європи - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, посадовці Міністерства фінансів США запропонували нові санкції проти російських нафтових танкерів, проте в Білому домі побоюються, що це може призвести до подорожчання бензину напередодні президентських виборів у Штатах.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-