Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на даних про скорочення запасів у США

Укрінформ
Котирування нафти продовжують зростати вранці в четвер, 11 липня, після того, як попередню сесію вони закінчили також зростанням уперше за чотири дні, на даних про скорочення запасів палива у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Зазначається, що зростанню цін на нафту сприяли дані про скорочення запасів палива у США за підсумками другого тижня поспіль. Причому зниження було більшим, ніж очікувалося, повідомляє MarketWatch.

Вересневі ф'ючерси на Brent вранці у четвер дорожчали на Лондонській біржі ICE Futures на $0,69 (на 0,8%) – до $85,77 за барель. У середу Brent подорожчала на $0,42 (на 0,5%) – до $85,08 за барель.

Читайте також: Нафтопереробка Росії після українських ударів скоротилася на 17% - посадовець НАТО

Серпневі ф'ючерси на WTI зранку 11 липня дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,66 (на 0,8%) – до $82,76 за барель. За попередню сесію контракт подорожчав на $0,69 (на 0,9%) – до $82,1 за барель.

Зауважується, що комерційні запаси нафти в США за минулий тиждень зменшилися на 3,444 млн барелів, бензину — на 2,006 млн барелів, повідомило міненерго країни. Резерви дистилятів збільшилися на 4,884 млн барелів, що стало максимальним підвищенням за пів року.

Експерти прогнозували в середньому скорочення запасів нафти на 3 млн барелів, бензину — на 0,5 млн барелів і зростання резервів дистилятів на 500 тис. барелів, за даними Trading Economics. Аналітики Macquarie очікували зменшення запасів нафти на 1,2 млн барелів, бензину — на 1,8 млн барелів, а також підвищення резервів дистилятів на 1,7 млн барелів.

Читайте також: Експорт російської нафти рекордно знизився за тиждень - Bloomberg

«Відновлення обсягів робіт нафтопереробних заводів минулого тижня сприяло скороченню запасів нафти», — вважає головний аналітик США Kpler Метт Сміт.

ОПЕК зберегла оцінку зростання світового попиту на нафту 2024 року на 2,25 млн барелів на добу — до 104,46 млн барелів на добу, 2025 року — на 1,85 млн б/д, до 106,31 млн б/д , йдеться у щомісячному звіті організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-