В Україні для бізнесу запускається проєкт з кібердіагностики

В Україні для бізнесу запускається проєкт з кібердіагностики

Укрінформ
Проєкт Дія.Бізнес спільно з партнерами запускає для малого та середнього бізнесу програму кібердіагностики на вразливість до потенційних загроз.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«Сучасна війна триває не лише на полі бою, а й у кіберпросторі. Щоб посилити кіберстійкість українських компаній, національний проєкт Дія.Бізнес разом з партнерами запускає програму безоплатної кібердіагностики для бізнесу. Проєкт допоможе 500 малим та середнім підприємствам перевірити цифрову інфраструктуру на вразливості до потенційних загроз», - йдеться в повідомленні.

Бізнес, який працює з персональними даними та має цифрову інфраструктуру — застосунки, сайти або продукти, який зберігає дані в хмарах, зможе безоплатно скористатися однією з трьох послуг:

Читайте також: У «Дії» запрацювала послуга е-Підприємець

- тест на проникнення — дає змогу симулювати потенційні кібератаки та виявляти вразливості цифрової інфраструктури компанії;

- тест безпеки застосунку — допоможе виявити потенційні вразливості та надати рекомендації щодо їх усунення;

- оцінка вразливостей інформаційного середовища — комплексний аналіз безпечності цифрової інфраструктури компанії.

Загальний фонд програми від Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» становить $1,5 млн.

Програма з кібердіагностики бізнесу реалізується за сприяння Міністерства цифрової трансформації, Офісу з розвитку підприємництва та експорту національним проєктом Дія.Бізнес за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Виконавець програми — Київська школа економіки.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення російські хакери здійснюють по 4,5 тис. кібератак щороку, свідчать дані Департаменту кібербезпеки СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-