Рада ухвалила закон про «зелену» модернізацію промислових підприємств

Рада ухвалила закон про «зелену» модернізацію промислових підприємств

Укрінформ
Парламент ухвалив в цілому рамковий законопроєкт “Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення”, яким в Україні запроваджується «зелена» модернізація промислових підприємств.

Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

«Сьогодні надважливий день у формуванні євроінтеграційного екологічного законодавства України. 256 голосів “за” прийняття рамкового законопроєкту “Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення”, що імплементує Директиву 2010/75/ЄС», - прокоментував голосування міністр захисту довкілля Руслан Стрілець.

Читайте також: Україна в межах Ukraine Facility має впровадити до 2026 року шість реформ у сфері захисту довкілля

За його словами, законопроєкт про екологічну модернізацію підприємств неодноразово виносився у зал для голосування і не отримував схвалення. Дискусії навколо цієї ініціативи тривають більше як 10 років.

Стрілець підкреслив, що ухвалений закон – не тільки про запровадження найкращих доступних технологій та методів управління. Він про цивілізовані правила гри, прозорість та цифрові інструменти управління, а разом із тим – про зелене повоєнне відновлення промисловості, чисте довкілля та покращення умов життя українського народу.

Читайте також: Від початку війни Україна ухвалила 9 євроінтеграційних законопроєктів у сфері довкілля - міністр

Крім того, ухвалений документ відкриває Україні шляхи до міжнародного фінансування відновлення промислових підприємств. А ще Україна зможе застосувати механізми, які дозволять уникнути міжнародних обмежень, таких як оподаткування на викиди СО2 на кордоні з країнами ЄС (СВАМ).

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив Порядок ведення Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів. Національний РВПЗ дозволить відстежувати викиди та перенесення забруднювачів у часі та просторі; аналізувати зменшення викидів і встановлювати пріоритети щодо їх скорочення та ліквідації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-