Євросоюз профінансує чотири українські проєкти з розвитку транспортної інфраструктури за програмою CEF

Євросоюз профінансує чотири українські проєкти з розвитку транспортної інфраструктури за програмою CEF

Укрінформ
У межах програми Європейського Союзу «Механізм «Сполучення Європи» (CEF) було погоджено чотири проєкти з розвитку транспортної інфраструктури, подані українською стороною.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

Наголошується, що відповідне рішення було схвалено під час засідання координаційного комітету програми 16 липня.

Так, було схвалено проєкт «Інтеграція залізничної системи України в транспортну систему ЄС. 1 етап» (передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1 435 мм для забезпечення технологічної сумісності та підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури), «Організація транспортних потоків з метою підвищення пропускної спроможності інфраструктури, безпеки та ефективності послуг з перетину кордону на спільній дорозі Румунія – Молдова – Україна ПП Галац/Джурджулешти/Рені» (його реалізація дозволить забезпечити безперервність руху між вказаними пунктами пропуску).

Крім того, фінансування буде надано на створення та впровадження Української річкової інформаційної служби на Дунаї та на відновлення аеронавігаційної галузі України та подальшу модернізація інфраструктури зв’язку, навігації, спостереження та аеронавігаційної інформації (проєкт «Інтегрована модернізація європейської мережі CNS»).

«Всі проєкти у першу чергу є євроінтеграційними. Вони фізично наближають Україну до Європейського Союзу, розширюють можливості транспортних коридорів, руху товарів та послуг, дозволяють пришвидшити інтеграцію української транспортної інфраструктури до транспортного простору ЄС», - прокоментував рішення заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За умовами програми, Євросоюз профінансує реалізацію проєктів у розмірі 50%. Орієнтовна сума гранту становитиме 53 млн євро. Таку ж суму має забезпечити українська сторона за рахунок доступних джерел фінансування.

Читайте також: «Транспортний безвіз» із ЄС запрацював за новими правилами з 11 липня

CEF – Connecting Europe Facilities – програма, що дозволяє співфінансувати інфраструктурні проєкти за рахунок коштів ЄС для покращення транспортного сполучення та логістики.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що дозволить відкрити новий українсько-румунський пункт пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-