Дунайське пароплавство просить уряд запровадити знижку на залізничні перевезення до Ізмаїлу

Дунайське пароплавство просить уряд запровадити знижку на залізничні перевезення до Ізмаїлу

Укрінформ
ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» для забезпечення завантаження державного флоту закликає Кабінет Міністрів запровадити знижку на залізничні перевезення агропродукції до порту Ізмаїл.

На цьому наголосив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«…ми державні, ми працюємо виключно в білу, нічого не оптимізуємо. Навіть наша офшорна компанія є податковим агентом України. Якщо держава зацікавлена отримувати податки з перевезень агропродукції, потрібно сприяти завантаженню державного флоту», - йдеться у дописі.

Москаленко підкреслив, що упродовж 2022-2024 років ПрАТ «УДП» сплачувало 7,5 євро податків з кожної тони вантажів. Щоб ця практика зберігалася і надалі, очільник підприємства закликає Кабінет Міністрів внести зміни у постанову №581, які б запровадили знижку на залізничні перевезення до Ізмаїлу. Джерелом компенсації цих витрат для Укрзалізниці у такому випадку стане збільшення податків з річкових перевезень флотом УДП.

Читайте також: Укрзалізниця відправила вже понад 1200 вагонів з агропродукцією за пільговим тарифом

Окрім того, Москаленко наполягає на прискоренні створення наглядової ради підприємства, щоб отримати доступ до міжнародного фінансування на модернізацію флоту. А також погодити зміни до фінансового плану, щоб підприємство могло позбавлятись десятків тисяч тонн металобрухту.

«Це мільйони гривень податків плюс кошти на модернізацію, тобто створення сучасного значно менш витратного флоту», - зауважує він.

Як повідомлялося, у ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» закликають прискорити роботу зі створення наглядової ради підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-