Фонд держмайна продав ДП «Буран» за 49 мільйонів

Фонд держмайна продав ДП «Буран» за 49 мільйонів

Укрінформ
Фонд державного майна реалізував на приватизаційному аукціоні науково-дослідний інститут «Буран». Покупець має сплатити ₴49 мільйона за об’єкт та ₴9,8 мільйона ПДВ.

Про це повідомила пресслужба ФДМУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Державне підприємство, яке спеціалізується на дослідженнях та експериментальній розробці у сфері природничих і технічних наук, отримає нового власника та шанс на відродження. Торги проходили у «Prozorro.Продажі», - йдеться у повідомленні.

Крім основної суми, покупець має додатково сплатити 9,8 млн грн ПДВ. Тож загальний економічний ефект може становити 58,8 млн грн.

Зазначається, що за об’єкт приватизації змагалися 23 потенційних покупці, що посприяло зростанню ціни у 119 разів. Від стартової – 413 тис. грн без ПДВ до визначених 49 млн грн.

Читайте також: Фонд державного майна у першому півріччі 2024 року реалізував 213 лотів

За умовами продажу, новий власник зобов’язаний не звільняти працівників протягом 6 місяців та сплатити борги підприємства.

Як повідомлялося, Фонд державного майна реалізував на приватизаційному аукціоні єдиний майновий комплекс ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів». Покупець має сплатити 49,7 млн грн за об’єкт та 9,9 млн грн ПДВ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-