Ситуація в енергосистемі має тенденцію до покращення - Кудрицький

Ситуація в енергосистемі має тенденцію до покращення - Кудрицький

Укрінформ
Ситуація в енергосистемі України стабілізувалася і має тенденцію до покращення, прийнамні в наступні декілька тижнів.

Про це сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу 26 липня, передає Укрінформ.

"Це пов’язано передусім з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна спека. І відтак - зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності - довгоочікувані, важливі для енергосистеми - які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит. Тому замість складного режиму 3-4 черги ми маємо 1-2, які застосовуються залежно від часу", - сказав очільник компанії.

Якщо не буде якихось масштабних пошкоджень, то ситуація має тенденцію до покращення, принаймні впродовж декількох наступних тижнів точно, вважає Кудрицький.

Читайте також: Укренерго завчасно купуватиме електрику у бізнесу, який будуватиме розподілену генерацію - Кудрицький

Відповідаючи на запитання щодо ремонту пошкоджених ворогом енергогенеруючих потужностей, він заявив, що всі енергокомпанії, і Укренерго тут не виняток, дуже інтенсивно, без вихідних працюють над підготовкою до нового опалювального сезону.

"Можна сказати, що магістральна мережа готова в повному обсязі забезпечувати потреби кожного регіону. Навіть зимові обсяги", - запевнив Кудрицький.

Як повідомлялося, із 22 березня 2024 року поновилися російські масовані атаки на енергетичну інфраструктуру. Через це втрачено 80% потужностей теплової генерації. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 9 ГВт. Дефіцит потужності в енергосистемі буде зберігатись упродовж двох років.

Із травня в Україні застосовуються обмеження споживання електрики.

Укренерго прогнозує поліпшення ситуації в енергосистемі наприкінці липня. Вересень -жовтень може пройти без відключень світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-