В Україні зросли ціни на ріпчасту цибулю - EastFruit

В Україні зросли ціни на ріпчасту цибулю - EastFruit

Укрінформ
Вперше із початку липня ріпчаста цибуля в українських господарствах здорожчала в середньому на 15% до 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг).

Як передає Укрінформ, про це повідомили в EastFruit.

“Вперше з початку поточного місяця українські виробники отримали можливість  дещо підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Основним фактором подорожчання даної продукції стало скорочення пропозиції ріпчастої цибулі на українському ринку через сезонний фактор”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, виробники відвантажують ріпчасту цибулю по 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг), що в середньому на 15% дорожче, ніж на початку минулого тижня.

Гравці ринку вважають, що причиною зростання цін став період міжсезоння. Так, багато фермерів уже завершили реалізацію наявних обсягів ріпчастої цибулі, водночас до збирання врожаю пізніших сортів поки що приступили лише поодинокі господарства.

Читайте також: В Україні зросли ціни на тепличні огірки - EastFruit

Проте, зараз ріпчаста цибуля в Україні коштує в середньому на 26% дешевше, ніж наприкінці липня 2023 року. На думку фермерів, знижувальний ціновий тренд на ринку відновиться, щойно пропозиція ріпчастої цибулі з місцевих господарств почне збільшуватися.

Як повідомлялось, українські виробники кавунів змогли підвищити відпускні ціни на продукцію в середньому на 23%.

Фото з сайту east-fruit.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-