ФОПи очікують на економічне бронювання і готові платити - юрист

ФОПи очікують на економічне бронювання і готові платити - юрист

Укрінформ
Фізичні особи - підприємці та їхні наймані працівники очікують на появу можливості економічного бронювання, і сьогодні є люди, які готові платити за відстрочку від мобілізації.

На цьому в коментарі Укрінформу наголосив адвокат Євген Филипець.

«…перед Верховною Радою ставилося, в тому числі, завдання (щодо концепції економічного бронювання - ред.) - вивести з тіні бізнес. Повірте мені, сьогодні дуже багато людей здійснюють господарську діяльність, не реєструючи її. І це могло стати одним із інструментів для того, щоб люди перейшли працювати «в білу», і вони до цього готові. Люди очікують, власне, цього економічного бронювання за умови, що підприємство заробляє кошти», - сказав Филипець.

На його думку, для впровадження інструменту економічного бронювання варто врахувати низку запобіжників.

По-перше, отримати можливість відстрочки від мобілізації мають тільки ті компанії, які були зареєстровані за 6 місяців до набрання чинності закону про мобілізацію.

По-друге, потрібно збалансовано підійти до встановлення критеріїв, що дають підстави для бронювання працівників.

«Простий приклад. ФОП, який продає каву в центрі Львова, і ФОП, який продає каву у маленькому містечку у Львівській області, - це два різних ФОПи. Тому треба шукати більш-менш збалансовані підходи, щоб порушення рівності для учасників господарських відносин не вилилося у суспільну нерівність», - додав адвокат.

Читайте також: Кількість бронювань у «Дії» сягнула 76 тисяч - Свириденко

Загалом же він висловив упевненість, що на сьогодні знайдеться достатньо людей, готових сплатити певну суму і отримати відстрочку від мобілізації.

«На сьогодні, я думаю, знайдуться люди, які готові за себе оплачувати ці 500 дол. на місяць, для того щоби мати відстрочку від мобілізації», - зауважив адвокат.

Читайте також: У Держслужбі з надзвичайних ситуацій 10% співробітників не матимуть бронь від мобілізації

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки, який включає концепцію економічного бронювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-