Розслідування справ, у яких фігурує бізнес: у Києві презентували дашборд

Розслідування справ, у яких фігурує бізнес: у Києві презентували дашборд

Фото
Укрінформ
На сайті Офісу генерального прокурора з’явився дашборд, який вміщує статистику щодо розслідування і розгляду в судах справ, у яких фігурує бізнес.

Презентували дашборд під час пресконференції генеральний прокурор Андрій Костін, глава Офісу Президента Андрій Єрмак, віцепремʼєр-міністр - міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров, бізнес-омбудсмен Роман Ващук, передає кореспондент Укрінформу.

У Києві презентували дашборд про розслідування справ, у яких фігурує бізнес / Фото: Офіс Генпрокурора

«У відкритому доступі з’явився аналітичний модуль до Єдиного реєстру досудових розслідувань - дашборд, якого всі чекали, особливо бізнес-спільнота. Дашборд – це візуалізований додаток до системи ЄРДР, у якому зібрані і поєднані у зручному для аналізу і сприйняття інформації дані про статистику розслідувань та розгляду у судах справ, які стосуються бізнесу. Поступово ми маємо надію розповсюдити дашборд і на інші види кримінальних правопорушень», - сказав генпрокурор.

Він розповів, що дашборд показує аналітику щодо кількості кримінальних правопорушень, пов’язаних з господарською або інвестиційною діяльністю, кількості осіб, яким повідомлено про підозру і до яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, розмір встановлених матеріальних збитків, завданих державі, і їх відшкодування.

У дашборді відображатиметься не лише інформація щодо справ, у яких фігурує бізнес, але і провадження, порушені за заявами підприємців.

Наразі доступна бета-версія дашборду. Протягом наступного кварталу сервіс покращуватиметься, зазначив Костін.

Як запевнив генпрокурор, оприлюднена інформація не порушуватиме таємницю досудового розслідування.

«Це та аналітика, з якою ми можемо подітися з суспільством», - сказав він.

Оновлення інформації про кримінальні справи у дашборді відбуватиметься раз на місяць.

Знайти дашборд можна на сайті ОГП у розділі «громадянам».

Своєю чергою Єрмак наголосив, що оприлюднення статистики розслідування справ, у яких фігурує бізнес, сприятиме розвитку доброчесного підприємництва і ефективності роботи правоохоронних органів.

«Це відповідь на потребу суспільства, запит бізнесу та інвесторів, які прагнуть бачити справедливість і доброчесність у роботі правоохоронців. Точкою відліку для створення дашборду став січень поточного року, коли Президент поставив завдання захистити бізнес від юридично невмотивованих переслідувань. Одним із напрямків цієї роботи було створення аналітичного модуля до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - зазначив Єрмак.

На його думку, після оприлюднення даних про розслідування справ щодо бізнесу «дискусія про тиск контролюючих органів на бізнес нарешті буде переведена у площину цифр, а не гучних дописів у соціальних мережах».

Читайте також: Вища рада правосуддя відсторонила суддю через підозру у викраденні бізнес-партнера

«Громадськість і представники держави отримають зручний інструмент аналізу даних, які раніше були доступні у десятках таблиць. Наша правоохоронна система стане більш ефективною», - додав очільник ОП.

Як повідомлялося, у січні Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.

Основними завданнями Ради є системний аналіз забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність, формування держполітики щодо гарантування права на підприємництво, напрацювання та внесення на розгляд Президента пропозицій щодо шляхів розв’язання проблемних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-