В Україні ціни на капусту зросли на 63% - EastFruit

В Україні ціни на капусту зросли на 63% - EastFruit

Укрінформ
Білокачанна капуста в українських господарствах подорожчала в середньому на 63% до 18-25 грн/кг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

“Сьогодні білокачанну капусту українські господарства пропонують до продажу 18-25 грн\кг ($0,44-0,61/кг), що в середньому на 63% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня”, - йдеться у повідомленні. 

За даними проєкту, тиждень тому ціни на цю продукцію не перевищували 17 грн/кг ($0,41/кг).

На думку галузевих експертів, тенденція до зростання цін спровокована доволі обмеженою пропозицією цієї продукції на ринку. Більшість господарств уже завершили сезон реалізації капусти ранніх сортів, тоді як пізніша продукція ще не почала надходити на ринок масово. Однак, попит на цю продукцію досить високий, що також провокує цінове зростання.

Зараз ціна на капусту в Україні вже в середньому у 2,7 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року. Наприкінці липня 2023 року українські фермери готові були відвантажувати капусту по 6-10 грн/кг ($ 0,15-0,24/кг).

Читайте також: В Україні зросли ціни на ріпчасту цибулю - EastFruit

Аналітики прогнозують, що при поточних темпах збуту білокачанної капусти, якщо вони збережуться, місцеві фермери зможуть надалі підвищити ціни в цьому сегменті.

Як повідомлялося, ріпчаста цибуля в українських господарствах здорожчала в середньому на 15% до 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-