Нацбанк і надалі зберігатиме стійкість на валютному ринку - Пишний

Нацбанк і надалі зберігатиме стійкість на валютному ринку - Пишний

Укрінформ
Національний банк і надалі зберігатиме стійкість на валютному ринку; для цього є достатній запас міжнародних резервів.

Про це заявив голова Національного банку України Андрій Пишний, коментуючи у Фейсбуці липневий Інфляційний звіт НБУ, передає Укрінформ.

"Національний банк і надалі зберігатиме стійкість на валютному ринку. Для цього ми маємо достатній запас міжнародних резервів. Зокрема, завдяки зовнішньому фінансуванню у 2024 році резерви зростуть до 41 млрд дол. США. Попри їх зниження до 37 млрд дол. США і 32 млрд дол. США у 2025 та 2026 роках відповідно, НБУ матиме змогу забезпечувати помірні двосторонні коливання обмінного курсу у відповідь на зміну ринкових умов", - сказав Пишний.

Він підкреслив, що у звіті регулятора викладено бачення майбутнього через призму аналізу різних даних.

"Але ми живемо в дуже мінливих умовах, умовах війни. Під впливом нових непередбачуваних подій і чинників загальна картина може змінюватися. І не лише в негативний бік", - наголосив голова НБУ.

Читайте також: Пишний обговорив із представниками МВФ підготовку до перегляду програми EFF

Як повідомлялося, Національний банк України прогнозує зменшення міжнародних резервів до 32 млрд дол. США на кінець 2026 року.

На 1 червня 2024 року міжнародні резерви України становили 39,03 млрд дол. За травень вони знизилися на 7,9%. Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для забезпечення курсової стійкості та борговими виплатами країни в іноземній валюті.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-