Австрійський Raiffeisen за пів року заробив у Росії €705 мільйонів

Австрійський Raiffeisen за пів року заробив у Росії €705 мільйонів

Укрінформ
Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International за січень - червень 2024 року отримала більше половини свого прибутку ввід роботи в Росії - 705 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оприлюдненому на сайті RBI піврічному звіті про діяльність банківської групи.

"Консолідований прибуток становив 1 324 млн євро, що на 90 млн євро більше, ніж у попередньому році. Девальвація, зокрема російського рубля (середній обмінний курс змінився на 14%), негативно вплинула на консолідований прибуток", - зазначається у звіті.

Згідно з документом, російська "дочка" групи RBI, яка представлена у понад 20 країнах, заробила за 6 місяців цього року 892 млн євро, до сплати податків. Після сплати 187 млн євро податків чистий прибуток Райффайзена в Росії сягнув 705 млн євро. Це на 20 млн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Прибуток RBI від роботи в Україні у першому півріччі становив 102 млн євро, у Білорусі - 71 млн євро.

Згідно зі звітом, Raiffeisen Bank International "продовжує працювати над продажем або відокремленням російського дочірнього банку".

"Однак обидві альтернативи вимагають численних дозволів від різних російських та європейських органів влади, а також від відповідних центральних банків. Таким чином, процес не є повністю в руках RBI. Тому дуже важко зробити реалістичний прогноз щодо того, коли RBI завершить деконсолідацію свого російського банку", - йдеться у звіті.

Водночас, як зазначає австрійське інформагентство АРА, голова правління RBI Йоганн Штробль під час телефонної розмови з аналітиками цього тижня повідомив, що найбільш вірогідним сценарієм зараз є частковий продаж дочірнього банку в Росії. Таким чином в RBI розраховують зберегти свою присутність в Росії навіть у разі можливого продажу "дочки".

"Основне припущення полягає в тому, що ми повинні зберегти 40%", - сказав Штробль.

Загалом в Raiffeisen Bank International планують "суттєво скоротити" свою діяльність в Росії до 2026 року.

Читайте також: США та ЄС посилили тиск на Raiffeisen через зв’язки з Росією - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, навесні 2022 року, невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, австрійська Raiffeisen Bank International заявила про намір поступово вийти з російського ринку. Згодом було повідомлено, що йдеться або про продаж дочірньої компанії в Росії, або про відокремлення її від материнського банку. Пізніше було заявлено, що можливе відокремлення свого дочірнього банку в Росії від материнської групи може відбутися наприкінці вересня 2023 року. Потім цей термін було перенесено на кінець грудня. Згодом в RBI заявили, що відокремлення "дочки" в Росії протягом 2023 року не відбудеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-