У споживачів, які використовують від 80% власної електроенергії, не діятимуть графіки відключень

У споживачів, які використовують від 80% власної електроенергії, не діятимуть графіки відключень

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, за якою графіки відключень не діятимуть для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 6 серпня, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави уряду.

"Сьогодні ухвалюємо постанову, за якою для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень. Таким чином, держава стимулює енергетичну автономію бізнесу. Це важливий елемент нашої енергетичної стійкості", - сказав він.

Шмигаль зазначив, що, попри відсутність планових відключень електроенергії для споживачів, ситуація в енергетиці залишається непростою.

Глава уряду нагадав, що задля забезпечення належного рівня підготовки до зимового періоду держава запровадила пакет програм і заходів для прискорення розбудови децентралізованої генерації.

Читайте також: Можливості інвесторів щодо встановлення сонячних електростанцій перевищують попит - експерт

"Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок", - сказав він.

Як повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про особливості імпорту електричної енергії в умовах правового режиму воєнного стану в Україні.

Змінами, зокрема, передбачено не застосовувати заходів обмеження споживання електроенергії (графіків обмеження споживання, погодинних відключень, обмеження споживання електричної потужності, аварійних відключень) до споживачів, які не менше 80% споживання електроенергії забезпечують за рахунок її власного виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, уряд розраховує пройти майбутній опалювальний сезон на газі власного видобутку і планує до листопада збільшити обсяг палива в газосховищах до понад 13 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-