Хорватія може надати Україні додаткове генерувальне енергообладнання

Хорватія може надати Україні додаткове генерувальне енергообладнання

Укрінформ
Посол Хорватії Аніца Джамич заявила, що її країна розгляне можливість надання Україні додаткового генерувального обладнання.

Про це повідомило Міненерго України за підсумками зустрічі Джамич із заступником міністра енергетики Романом Андараком, передає Укрінформ.

Також хорватська сторона підтвердила готовність надавати Україні подальшу підтримку у сфері енергетики, особливо для підготовки до осінньо-зимового періоду.

Заступник міністра під час зустрічі з послом висловив Хорватії подяку за надану гуманітарну допомогу, зокрема за 75 тонн обладнання, яке допоможе зміцнити українську енергетичну інфраструктуру. Він додав, що від початку російської збройної агресії Хорватія була та залишається одним із найпослідовніших і найнадійніших партнерів України.

Андарак наголосив, що надане обладнання є першочерговою потребою, особливо у прифронтових регіонах, де російські загарбники знищили значну частину енергетичних потужностей.

«Підтримка партнерів у розбудові невеликих об’єктів розподіленої генерації для нас надзвичайно важлива», – підкреслив він.

Читайте також: Сійярто назвав Хорватію «ненадійною» для транзиту нафти - Загреб обурився

Також сторони розглянули участь Хорватії у Фонді підтримки енергетики України та допомогу сім'ям енергетиків, які постраждали внаслідок російської збройної агресії.

Серед іншого, під час зустрічі йшлося також про обмін досвідом у переговорному процесі щодо вступу України до Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, в Укренерго заявили, що в найближчі роки Україна має збудувати понад 12 ГВт потужностей, щоб отримати стійку до можливих атак енергосистему.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-