У Мінсоцполітики підготували законопроєкт про запровадження базової соціальної допомоги

У Мінсоцполітики підготували законопроєкт про запровадження базової соціальної допомоги

Укрінформ
Міністерство соціальної допомоги завершує роботу над законопроєктом, який пропонує запровадити в Україні базову соціальну допомогу на заміну прожитковому мінімуму.

Про це в інтерв’ю каналу «Рада» повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, передає Укрінформ.

«Сьогодні той рівень прожиткового мінімуму, який задекларований в державному бюджеті, очевидно недостатній для того, щоб забезпечити потребу людини. Він, наприклад, не враховує, що ми проживаємо домогосподарствами. Очевидно, що самотній людині потрібно дещо більше коштів, ніж домогосподарству із п'яти-шести людей, які мають спільні видатки… Тому ми хочемо відійти від дещо застарілої одиниці прожиткового мінімуму. Для цього ми розробили новий законопроєкт про базову соціальну допомогу, у стандарт якої буде покладений мінімальний дохід саме домогосподарства», - розповіла Жолнович.

Наразі, за словами міністерки, тривають кінцеві погодження документа. Паралельно Мінсоцполітики планує видати пілотну постанову, «щоб подивитися, як такий новий вид допомоги покаже себе».

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, як оформити пенсію за допомогою Дія.Підпис

Як повідомлялося, за даними Світового банку, упродовж останніх чотирьох років кількість бідних в Україні зросла на 1,8 мільйона осіб, сягнувши 29% від загального населення країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-