У Мінсоцполітики розповіли, як оформити пенсію за допомогою Дія.Підпис

У Мінсоцполітики розповіли, як оформити пенсію за допомогою Дія.Підпис

Укрінформ
Заяву на отримання пенсій можна подати через портал Пенсійного фонду, скориставшись Дія.Підписом.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

«Цифровізація соціальних послуг сьогодні дає майбутнім пенсіонерам можливість подавати заяви на отримання пенсії через вебпортал Пенсійного фонду України, не виходячи з дому… Раніше для входу в особистий кабінет на вебпорталі ПФУ потрібен був кваліфікований електронний підпис (КЕП), нині вхід можна здійснювати також за допомогою Дія.Підпису», - йдеться у повідомленні.

Такий спосіб оформлення пенсії, зокрема, може допомогти людині, яка вимушено покинула рідний дім через повномасштабну війну Росії проти України та набула пенсійного віку, перебуваючи вже за кордоном.

Щоб скористатися послугою оформлення пенсії онлайн, потрібно мати смартфон із встановленим застосунком «Дія» та активувати Дія.Підпис. Смартфон використовуватиметься паралельно із комп’ютером.

Із покроковою інструкцією оформлення електронної заяви на пенсію можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон щодо врегулювання питання обчислення страхового стажу та пенсійного забезпечення (№9453), який розв'язує одразу декілька проблемних питань із призначенням пенсій, що виникли через початок повномасштабної російської агресії.

Фото: freepik/freepik 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-