Буданов назвав принципи переговорів про звільнення полонених

Буданов назвав принципи переговорів про звільнення полонених

Відео
Укрінформ
При Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими буде створена Громадська рада, а особлива увага під час перемовин буде надаватися, зокрема жінкам, важкохворим та важкопораненим.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє за результатами засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. 

Керівник Коордштабу Кирило Буданов на брифінгу розповів, що на Ставці заслухали звіт про роботу відомства та ухвалили низку рішень. Зокрема, за дорученням Президента буде створено Громадську раду при Координаційному штабі та координуючий орган, у який увійдуть керівники причетних до роботи Коордштабу структур. 

Також начальник ГУР МО озвучив принципи, за якими будуть проводитися перемовини про звільнення полонених: Україна в першу чергу вимагає повернення важкохворих та важкопоранених, а також жінок. Перевага буде надаватися тим, хто найдовше перебуває у полоні.

 "Ми будемо також докладати максимум зусиль для повернення цивільних бранців. Зокрема тих, хто перебуває в неволі з 2014 року. Особлива увага – захисникам Маріуполя і, зокрема, тим, хто захищав "Азовсталь". Також не будемо забувати про кримських татар", -- зазначив Буданов.

Читайте також: Зеленський: На Ставці представили стратегію щодо повернення людей із російського полону

Учасники брифінгу наголосили, що повернути кожного і кожну – найважливіше завдання. І до цієї роботи важливо залучити громадськість, адже ""синергія і поєднання зусиль повинні дати необхідний результат".

Як повідомляв Укрінформ, голова СБУ Василь Малюк заявив про розширення переговорної групи, яка від імені Координаційного штабу займалася підготовкою обмінів. Зокрема, до неї входитимуть представники СБУ, ГУР, МВС, ЗСУ, СЗР та омбудсмена.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-